mandag 6. desember 2010

Bay Islands i Honduras

No er vi paa Roatan, ei oey paa nordkysten av Honduras. Etter Flores i Guatemala reiste vi som sagt til Palenque i Mexico, og vi maatte ta baade buss og en liten baat og buss igjen for aa komme dit. Siden vi reiste klokka fem om morgenen kom vi dit relativt tidlig, og rakk aa gaa paa ruinane om ettermiddagen. Flott lys, og lite turister gjoprde det til ein fin opplevelse. Dermed var vi klare for aa reise til San Cristobal dagen etter. San Cristobal er ein fin liten by med brusteinlagde gater og koselige cafeer, og mange gamle kirker rundt om kring. Vi booka en sykkeltur med besoek til Maya-landsbyer den foelgande dagen, men paa kvelden skya det over og begynte aa regne. Det varte heile natta og den paafoelgande dagen, saa da fekk vi pengane igjen. I staden slappa vi av med god kaffi, gikk rundt aa kika litt, trena litt styrke, besoekte et museum om Maya-medisin, og gjekk paa kino paa kvelden. Det var ein spansk film med engelsk tekst, filma i Honduras og Mexico, saa var ganske spennande!

Dagen etter reiste vi til Antigua i Guatemala, og gjorde det enkelt ved aa ta ein shuttle-minibuss som frakta oss heile vegen. Sparer ein del tid paa aa ikkje ta dei saakalla chicken-bussane, og det er ikkje akkurat saa mykje dyrare heller. I Antigua booka vi inn paa det billigaste hostellet vi fant, og fekk kvart sitt separate rom. Det var foerste gang i loepet av turen, saa var litt spesielt! Ute i fellesarealet var det andre reisande som spelte gitar, fele og klarinett, saa stemninga var upaaklagelig :p I Antigua besoekte vi vulkanen Pacaya, som er ein av dei faa aktive vulkanane i Guatemala. Litt skuffande var det likevel, for vi saag ingen flytande lava saann eg hadde sett for meg. Men det var varmt, og naar guiden kasta trepinner ned i eit hol saag vi at dei tok fyr. Kult! Ellers i Antigua kjoepte vi ein heil ananas kvar for berre 2 kr (fruktmarkedet bugna av eksotiske frukter), og vi fekk tilbud om baade modelljobb og marihuana. I tillegg kom vi i snakk med ein lokal fyr som jobba og budde i Holland, og han kom med ein del tips til kva vi burde gjere. Og akkurat den helga vi var der, var det julelystenning i parken. Det kom mange familier og folk for aa sjaa, og det vart sendt opp fyrverkeri, det var orkester i gatene og levande julekrybber. Saa eg og Siri fekk litt julestemning, til tross for at vi gjekk med shorts og sandaler.

Klokka fire paa natta (merkelig tidspunkt...) tok vi ein ny shuttle-buss vidare til Copan ruinas i Honduras. Vi kom dit klokka 11 paa morgenen, og hadde igrunn ikkje heilt planlagt om vi skulle vere der eller dra vidare. Vi kom i snakk med Jack fra England, og han lurte ogsaa paa aa dra vidare. Saa vi sjekka litt billetter, og bestemte oss for aa ta bussen  til La Ceiba heilt nord i Honduras. No vart den foerste bussen rett nok litt sein, saann at naar vi kom til San Pedro for bussbytte maatte vi springe gjennom terminalen, og godsnakke med folka som egentlig hadde stengt billettkontoret. Det vart ein luksus-buss litt i dyraste laget, men vel verdt det i forhold til at vi kanskje maatte ha overnatta ei ekstra natt for aa vente paa neste buss om morgenen. Vi gjekk gjennom sikkerhetssjekk og viste passet fleire ganger, og det var littfly-preg over det. Fekk til og med flymat :p Kom fram til La Ceiba seint paa kvelden, etter 18 timer med reising...Lenge nok! Vi  tok baaten hit til Roatan om morgenen dagen etter. Foreopeig er her ikkje saa kjempefint ver, men vi haaper det letter i loepet av natta :)

No er det snart berre to veker igjen av turen vaar, noko som er merkelig aa tenke paa! Vi gleder oss til aa komme heim, men skulle oenske dei to siste vekene ikkje ville gaa saa fort - tida strekk liksom ikkje heilt til. Haaper alle har ei fin adventstid!

1 kommentar:

  1. jaja,de får ta d som trim å springe i desse eterminalane!! Det tek tid å forflytte seg ,ser eg, men det har de taket på no. Lykke til vidare-de får med litt til før jul.Klem 6100

    SvarSlett