søndag 28. november 2010

Guatemala





No har vi vore i Guatemala i snart to netter. Bur i Flores, som er ei slags oey som stikke rut i sjoen fra Santa Elena. Nydelig fin by! Vi utforska ruinene ved Tikal i dag, langt inne i jungelen. Imponerande kva dei klarte aa lage til for saa lenge siden. Sidan eg ikkje hadde med meg nok pengar til inngangsbilletten (...), saa gjekk siri inn foerst medan eg venta ute. Etter tre timar kom ho smilande ut att, og eg fekk bruke samme inngangsbilletten en gang til. Veldig greit! Berre kjipt at vi maatte vente paa kvarandre.

I morga tidlig reiser vi til Palenque med ein buss klokka 05.00. Maa ta to busser og ein baat foer vi kjem dit rundt kl.14. Haaper aa faa sett ruinene der samme kvelden, evt tidlig neste morgon og deretter hoppe paa en buss til san christobal. Det gaar veldig greit aa krysse landegrensene, men vi maa betale ein del pengar i tax baade naar vi skal inn og naar vi skal ut. Og i tillegg maa vi faa tak i ny valuta, saa det er alltid litt smaastyr, men vel verdt det ettersom vi faar sjaa veldig mykje forskjellig.

Her i Flores er det et stort juletre i plast midt paa torget, saa vi har faatt litt julestemning vi ogsaa! Men blir likevel ikkje det samme i shorts og singlet. Gleder oss til snoe i jula!

1 kommentar:

  1. Kjekt å lese! :) Og så herlige bilda ser ut. Dokke kjem iallefall heim stappfull med minner i bagasjen! :) Her e vinteren på full innmarsj, og temperaturen nærmar seg -20'C farlig fort..! ISkaldt ute! Så her gjeld d berre å kle seg. Skal bli godt å kunne ha på litt lettare kle om ei veke ;) Marrakech here I come! :D

    SvarSlett